COLLEGE (7-25)

COLLEGE SHOW 2017

Zaterdag 2 december verzorgt de Touchée College een spectaculaire introductieshow.

Een Afro show met live percussie. Gechoreografeerd door choreografen als Serge Koffi, Samora Esajes, Aron Norbert, Trishia Agia, Ylian Gato en Precious Alvares. Tevens presenteren ook de Urban en Modere College zich en laten de choreografen zien wat ze in huis hebben!

 

Zaterdag 2 december

Vorstelijk complex, Utrecht

Show I – 12.00uur Show II – 16.00uur Show III – 19.00uur

 

Een show die je als danser en dansliefhebber niet mag missen!

Get your tickets now!

Auditie College 2018

Ben jij tussen de 8 en de 30 jaar? En wil jij je specialiseren in Afro, Urban of Modern? Dan is dit je kans! Doe auditie op zondag 10 december en dans vanaf januari 2018 in de Touchée College o.l.v. Precious Alvares, Afra Ernst, Sigourney Alvares en Patrick Karijowidjojo.

8 – 12 jr: All Style College
12 – 15 jr en 16+: Urban College, Afro College, Modern College
Meld je snel aan via balie@touchee.nl

TOUCHÉE COLLEGE 2017 EN 2018

De College wordt vernieuwd ten opzichte van de afgelopen seizoenen! Een andere opbouw, nieuwe lesvormen en stijlen, en een meer geïntegreerd totaalconcept. We nemen je graag mee in hoe de College er in 2018 uit gaat zien en wat er gebeurt in de overgangsperiode tussen de afronding van het seizoen 2016-2017 en januari 2018, zodat je weet waar je je voor kunt aanmelden en waarom.

 

COLLEGE 2018

Vanaf 2018 loopt het College-jaar (anders dan de afgelopen jaren) van januari tot december, m.u.v. de zomervakantie op Touchée. Het jaar start met een auditie en wordt afgesloten met een eigen college-presentatieshow in december aan het eind van de het collegejaar. De College wordt opgedeeld in 3 hoofdstijlen: Urban, Afro en Modern. Naast deze hoofdstijlen is klassiek en techniek ook een belangrijk onderdeel bij alle stijlen. Naast de stijlen wordt de College verdeeld in doelgroepen, namelijk 8-12 jaar, 12-15 jaar en 16plus.

Voor de leeftijdsgroep 8-12 jaar starten we met een brede basis van Afro, Urban en Modern. Voor deze doelgroep voegen we als basisstijl Street toe. Er is aandacht voor algemene danstechniek als basis voor de verschillende stijlen. De kids hoeven dus nog niet te kiezen voor een stijl en krijgen in de College, evenals nu, meer diepgang aanvullend op de reguliere en de gevorderde lessen van Touchée. Ze krijgen les van verschillende docenten (vanwege de verschillende stijlen) en professionele choreografen.

De leeftijdsgroep van 12-15 jaar gaat zich in de College specialiseren in één (of desgewenst meer) stijlen: Afro, Urban of Modern. Ook in deze groep wordt veel aandacht besteed aan algemene danstechniek. Deze technieklessen, die zo’n 30% van de tijd beslaan, zijn voor de verschillende stijlen hetzelfde, en zullen binnen de eigen stijl worden toegepast.
Hetzelfde geldt voor de leeftijdsgroep 16plus. Deze leeftijdsgroep kan, naast de wens zichzelf te ontwikkelen als doel op zich, ook gericht zijn op voorbereiding voor een dansopleiding, of dans als professie.

 • Alle groepen hebben een focus op choreografie, techniek, performance, muzikaliteit, persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen, samenwerken, doorzettingsvermogen). Alle groepen gaan flink de diepte in, ondersteund en aangemoedigd door professionals van binnen en buiten Touchée.
 • Er wordt een curriculum opgesteld dat inzicht geeft in het hele jaar en de samenhang daarin.
 • Het jaar wordt afgesloten in december met een presentatie van de volledige College.
 • Er zal binnen het Collegejaar 2018 een kamp worden georganiseerd dat bijdraagt aan het curriculum. De vorm en timing hiervan zal nog bepaald worden. De kosten vallen buiten het College-abonnement 2018.
 • Waar mogelijk en waar we kansen zien zullen we de College inzetten voor optredens (producties). Het aantal podiummomenten kunnen we niet op voorhand garanderen.
 • De College-leden krijgen het nadrukkelijke advies om een gevorderde les* te gaan volgen. Het Touchée-aanbod is hier in het nieuwe seizoen op afgestemd.

Organisatie College

Iedere stijl binnen de College heeft een Artistiek Leider die expert is in de desbetreffende stijl. Deze persoon is tevens de mentor van de deelnemers en voert met hen minimaal 3x per jaar een individueel gesprek over de groei en ontwikkeling van de danser. Aan het begin van het Collegejaar maakt de Artistiek Leider een selectie van diverse docenten die binnen deze stijl gespecialiseerd zijn.
Daarnaast is er een Artistiek Coördinator die de organisatie van de gehele College op zich neemt, de verschillende onderdelen op elkaar afstemt om zo de verbinding tussen de verschillende stijlen te waarborgen. Deze coördinator is onder andere verantwoordelijk voor het Collegerooster en de lesbezetting, en medeverantwoordelijk voor inhoud van het curriculum, kwaliteitsbewaking hiervan en het ondersteunen van de Artistiek Leiders.

 

PERIODE SEPT-OKT-NOV 2017

De komende maanden (september-oktober-november 2017) zijn ingericht als kennismaking met de nieuwe College. Je kunt ‘proeven’ hoe het in het nieuwe seizoen in zijn werk gaat, zodat je op basis daarvan kunt beslissen of het wel of je niet bij je past.

 

Tijdens deze drie maanden komen de verschillende stijlen aan bod, werk je aan je basistechnieken, maak je kennis met de artistiek leiders en mentor en krijg je alvast een voorproefje van het Collegejaar 2018. In deze kennismakingsperiode kun je dansen, leren en ontwikkelen, en daarnaast helpt het je de juiste keuze te maken voor 2018.

De overgangsperiode bestaat uit een totaalpakket dat het volgende omvat:

 • Deelname aan de (presentatie)lessen van 2 uur op zondag (3 sept t/m 26 nov)
 • Deelname aan danskamp in november. Tijdens dit kamp wordt de eindpresentatie voorbereid en krijg je workshops in de College-stijlen.
 • Deelname aan de World Of Afro eindshow op 2 december 2017. Tijdens deze eindshow geven de College-groepen korte presentaties van de stijlen.

 

De kosten hiervan zijn samengebracht in een totaalprijs van €245. Dit bedrag zal in 3 delen van €81,67 worden afgeschreven verdeeld over september, oktober en november 2017. Het samengestelde bedrag bestaat uit:

 • 3 maanden les (voor een speciale prijs van €40 per maand vanwege de overgangsperiode)
 • deelname aan het danskamp 2017 (2 nachten, incl. workshops, eten, €125 p.p.)
 • deelname aan de World Of Afro eindshow op 2 december

 

BELANGRIJKE DATA 2017-2018

27 augustus 2017 Auditie (open voor iedereen)
3 september 2017 Eerste les
12 november 2017 Generale repetitie op locatie t.b.v. presentatie 2 dec.
24-26 november 2017 College-kamp
2 december 2017 Presentatie World of Afro (en deelname daarin)
10 december 2017 Auditie voor 2018 (laatste grote auditie voor iedereen)
10-31 december 2017 Online inschrijven voor College 2018
7 januari 2018 Start Collegejaar 2018