COLLEGE (7-25)

AUDITIE TOUCHÉE COLLEGE 2018

 

Zondag 27 augustus 2017
Locatie: Touchée, Adelaarstraat 13, Utrecht

 

8 t/m 12 jaar
10:30 – 13:00 uur

 

12 t/m 15 jaar
13:30 – 16:00 uur

 

16+
13:30 – 16:00 uur

 

Auditiestijlen: Afro, Urban, Modern, Ballet

 

Auditiekosten: € 10,-
De auditiekosten dienen voor aanvang van de auditie per pin betaald te worden.

 

Dance & Knowledge o.l.v.:

Precious Alvares (Afro)
Afra Ernst (Modern & Ballet)
Sigourney Alvares (Urban)
Patrick Karijowidjojo (All styles)

 

Meld je nu aan!
Dans je al bij Touchée? Klik dan op ‘Login‘.
Ben je nieuw? Ga dan naar ‘Inschrijven‘.

KNOWLEDGE | PERFORMANCE | THEATERSHOW | VIDEOSHOOTS | DANCE CAMP

TOUCHÉE COLLEGE 2017 EN 2018

De College wordt vernieuwd ten opzichte van de afgelopen seizoenen! Een andere opbouw, nieuwe lesvormen en stijlen, en een meer geïntegreerd totaalconcept. We nemen je graag mee in hoe de College er in 2018 uit gaat zien en wat er gebeurt in de overgangsperiode tussen de afronding van het seizoen 2016-2017 en januari 2018, zodat je weet waar je je voor kunt aanmelden en waarom.

 

COLLEGE 2018

Vanaf 2018 loopt het College-jaar (anders dan de afgelopen jaren) van januari tot december, m.u.v. de zomervakantie op Touchée. Het jaar start met een auditie en wordt afgesloten met een eigen college-presentatieshow in december aan het eind van de het collegejaar. De College wordt opgedeeld in 3 hoofdstijlen: Urban, Afro en Modern. Naast deze hoofdstijlen is klassiek en techniek ook een belangrijk onderdeel bij alle stijlen. Naast de stijlen wordt de College verdeeld in doelgroepen, namelijk 8-12 jaar, 12-15 jaar en 16plus.

Voor de leeftijdsgroep 8-12 jaar starten we met een brede basis van Afro, Urban en Modern. Voor deze doelgroep voegen we als basisstijl Street toe. Er is aandacht voor algemene danstechniek als basis voor de verschillende stijlen. De kids hoeven dus nog niet te kiezen voor een stijl en krijgen in de College, evenals nu, meer diepgang aanvullend op de reguliere en de gevorderde lessen van Touchée. Ze krijgen les van verschillende docenten (vanwege de verschillende stijlen) en professionele choreografen.

De leeftijdsgroep van 12-15 jaar gaat zich in de College specialiseren in één (of desgewenst meer) stijlen: Afro, Urban of Modern. Ook in deze groep wordt veel aandacht besteed aan algemene danstechniek. Deze technieklessen, die zo’n 30% van de tijd beslaan, zijn voor de verschillende stijlen hetzelfde, en zullen binnen de eigen stijl worden toegepast.
Hetzelfde geldt voor de leeftijdsgroep 16plus. Deze leeftijdsgroep kan, naast de wens zichzelf te ontwikkelen als doel op zich, ook gericht zijn op voorbereiding voor een dansopleiding, of dans als professie.

 • Alle groepen hebben een focus op choreografie, techniek, performance, muzikaliteit, persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen, samenwerken, doorzettingsvermogen). Alle groepen gaan flink de diepte in, ondersteund en aangemoedigd door professionals van binnen en buiten Touchée.
 • Er wordt een curriculum opgesteld dat inzicht geeft in het hele jaar en de samenhang daarin.
 • Het jaar wordt afgesloten in december met een presentatie van de volledige College.
 • Er zal binnen het Collegejaar 2018 een kamp worden georganiseerd dat bijdraagt aan het curriculum. De vorm en timing hiervan zal nog bepaald worden. De kosten vallen buiten het College-abonnement 2018.
 • Waar mogelijk en waar we kansen zien zullen we de College inzetten voor optredens (producties). Het aantal podiummomenten kunnen we niet op voorhand garanderen.
 • De College-leden krijgen het nadrukkelijke advies om een gevorderde les* te gaan volgen. Het Touchée-aanbod is hier in het nieuwe seizoen op afgestemd.

Organisatie College

Iedere stijl binnen de College heeft een Artistiek Leider die expert is in de desbetreffende stijl. Deze persoon is tevens de mentor van de deelnemers en voert met hen minimaal 3x per jaar een individueel gesprek over de groei en ontwikkeling van de danser. Aan het begin van het Collegejaar maakt de Artistiek Leider een selectie van diverse docenten die binnen deze stijl gespecialiseerd zijn.
Daarnaast is er een Artistiek Coördinator die de organisatie van de gehele College op zich neemt, de verschillende onderdelen op elkaar afstemt om zo de verbinding tussen de verschillende stijlen te waarborgen. Deze coördinator is onder andere verantwoordelijk voor het Collegerooster en de lesbezetting, en medeverantwoordelijk voor inhoud van het curriculum, kwaliteitsbewaking hiervan en het ondersteunen van de Artistiek Leiders.

 

PERIODE SEPT-OKT-NOV 2017

De komende maanden (september-oktober-november 2017) zijn ingericht als kennismaking met de nieuwe College. Je kunt ‘proeven’ hoe het in het nieuwe seizoen in zijn werk gaat, zodat je op basis daarvan kunt beslissen of het wel of je niet bij je past.

 

Tijdens deze drie maanden komen de verschillende stijlen aan bod, werk je aan je basistechnieken, maak je kennis met de artistiek leiders en mentor en krijg je alvast een voorproefje van het Collegejaar 2018. In deze kennismakingsperiode kun je dansen, leren en ontwikkelen, en daarnaast helpt het je de juiste keuze te maken voor 2018.

De overgangsperiode bestaat uit een totaalpakket dat het volgende omvat:

 • Deelname aan de (presentatie)lessen van 2 uur op zondag (3 sept t/m 26 nov)
 • Deelname aan danskamp in november. Tijdens dit kamp wordt de eindpresentatie voorbereid en krijg je workshops in de College-stijlen.
 • Deelname aan de World Of Afro eindshow op 2 december 2017. Tijdens deze eindshow geven de College-groepen korte presentaties van de stijlen.

 

De kosten hiervan zijn samengebracht in een totaalprijs van €245. Dit bedrag zal in 3 delen van €81,67 worden afgeschreven verdeeld over september, oktober en november 2017. Het samengestelde bedrag bestaat uit:

 • 3 maanden les (voor een speciale prijs van €40 per maand vanwege de overgangsperiode)
 • deelname aan het danskamp 2017 (2 nachten, incl. workshops, eten, €125 p.p.)
 • deelname aan de World Of Afro eindshow op 2 december

 

WAT MOET JE NU DOEN OM DEEL TE NEMEN?
1. Laat ons weten waarin je geïnteresseerd bent!
2. Meld je vóór 21 augustus aan voor de auditie, door een e-mail te sturen aan backoffice@touchee.nl o.v.v. je naam en leeftijd.
Deelname aan de auditie kost €10.
3. Doe auditie!
Om deel te kunnen nemen aan de overgangsperiode doet iedereen (dus ook alle huidige College-dansers) auditie.

Je hoort aan het einde van de auditie meteen of je bent aangenomen. Vanaf dat moment kun je je abonnement online afsluiten via www.touchee.nl.

 

Als je door deze auditie heen bent, zullen we je ten alle tijden adviseren om mee te doen met de overgangsperiode. Na de auditie hoor je of je al verzekerd bent van een Collegeplek in 2018 of als voor jou de overgangsperiode extra belangrijk is!

 

Wil je de overgangsperiode overslaan, maar wel meedoen aan de College in 2018, dan kun je meedoen aan de auditie op 10 december.

 

BELANGRIJKE DATA 2017-2018

27 augustus 2017 Auditie (open voor iedereen)
3 september 2017 Eerste les
12 november 2017 Generale repetitie op locatie t.b.v. presentatie 2 dec.
24-26 november 2017 College-kamp
2 december 2017 Presentatie World of Afro (en deelname daarin)
10 december 2017 Auditie voor 2018 (laatste grote auditie voor iedereen)
10-31 december 2017 Online inschrijven voor College 2018
7 januari 2018 Start Collegejaar 2018