COLLEGE (7-25)

TOUCHÉE COLLEGE 2018-2019

(periode: september – juli)

De College is vernieuwd ten opzichte van de afgelopen seizoenen! Een andere opbouw, nieuwe lesvormen en stijlen, en een meer geïntegreerd totaalconcept. We nemen je graag mee in de gedachten achter de vernieuwde College die vanaf januari 2018 echt van start is gegaan:

Brochure College

COLLEGE 2018-2019

Touchée College is er voor kinderen en jongeren die meer willen dan alleen de reguliere danslessen. Leerlingen die toe zijn aan een stapje meer, verder en dieper. Touchee College is er om deze leerlingen te begeleiden in hun ontwikkeling. In een constant veranderende wereld waarin eigenlijk alles mogelijk is, ligt veel keuzestress op de loer. Touchee College wil leerlingen coachen en begeleiden in hun zoektocht naar wat ze zelf graag willen doen en hoe daar te komen. Dans is het middel wat we daar grotendeels voor gebruiken omdat we geloven in de kracht van deze kunstvorm. Door te dansen krijgt de individuele leerling ruimte om vanuit eigen persoonlijkheid te denken, te maken en te zijn. Daarnaast staat juist ook de groep centraal en hoe er op verschillende creatieve manieren kan worden samengewerkt. Dans kan helpen in bewustwording van houding en presentatie, doelgericht keuzes maken, samenwerking en eigen creativiteit. Allemaal factoren die belangrijk zijn in het dagelijks leven en elke beroepspraktijk. Binnen College willen we werken aan je persoonlijkheid en willen we de leerlingen laten handelen vanuit hun kracht.

Daarnaast geloven we dat nieuwsgierigheid naar en verdieping in kennis van dansstijlen je verder gaat helpen in je groei tot een betere danser worden. We merken dat sommige leerlingen perfect de pasjes van hun docent kunnen uitvoeren, maar wij geloven dat wanneer je het beste in jezelf naar boven wilt halen het van essentieel belang is om achtergrondinformatie te weten en je te verdiepen in een stijl. Als je begrijpt waar bewegingen vandaan komen dan kun je deze bewegingen grondiger vertalen naar je eigen lijf. En ben je met een duurzaam en waardevol proces bezig in plaats van alleen een docent te kopiëren. Zo geef je het dansen letterlijk en figuurlijk meer ‘body’.

 

College is meer dan alleen pasjes en choreografieën dansen. We leren je om zelf op onderzoek uit te gaan waardoor je niet alleen een betere danser wordt maar ook leert hoe je zelf choreografieën kan maken en je eigen creativiteit kunt uiten en overdragen. We bieden je als het ware een palet vol tools om van daaruit je eigen taal en signatuur te ontwikkelen. Wat uiteraard ook van pas komt in het leven buiten de dansstudio.

 

GROEPEN

Voor de leeftijdsgroep 8-12 jaar starten we met een brede basis van Afro, Urban en Modern. Voor deze doelgroep voegen we als basisstijl Street toe. Er is aandacht voor algemene danstechniek als basis voor de verschillende stijlen. De kids hoeven dus nog niet te kiezen voor een stijl en krijgen in de College, evenals nu, meer diepgang aanvullend op de reguliere en de gevorderde lessen van Touchée. Ze krijgen les van verschillende docenten (vanwege de verschillende stijlen) en professionele choreografen.

De leeftijdsgroep van 12-15 jaar gaat zich in de College specialiseren in één (of desgewenst meer) stijlen: Afro, Urban of Modern. Ook in deze groep wordt veel aandacht besteed aan algemene danstechniek. Deze technieklessen, die zo’n 30% van de tijd beslaan, zijn voor de verschillende stijlen hetzelfde, en zullen binnen de eigen stijl worden toegepast.
Hetzelfde geldt voor de leeftijdsgroep 16plus. Deze leeftijdsgroep kan, naast de wens zichzelf te ontwikkelen als doel op zich, ook gericht zijn op voorbereiding voor een dansopleiding, of dans als professie.

  • Alle groepen hebben een focus op choreografie, techniek, performance, muzikaliteit, persoonlijke ontwikkeling (zelfvertrouwen, samenwerken, doorzettingsvermogen). Alle groepen gaan flink de diepte in, ondersteund en aangemoedigd door professionals van binnen en buiten Touchée.
  • Er wordt een curriculum opgesteld dat inzicht geeft in het hele jaar en de samenhang daarin.
  • Het jaar wordt afgesloten met een presentatie van de volledige College..
  • Waar mogelijk en waar we kansen zien zullen we de College inzetten voor optredens (producties). Het aantal podiummomenten kunnen we niet op voorhand garanderen.
  • De College-leden krijgen het nadrukkelijke advies om een gevorderde les* te gaan volgen. Het Touchée-aanbod is hier in het nieuwe seizoen op afgestemd.

 

ORGANISATIE COLLEGE

Iedere stijl binnen de College heeft een Artistiek Leider die expert is in de desbetreffende stijl. Deze persoon is tevens de mentor van de deelnemers en voert met hen minimaal 3x per jaar een individueel gesprek over de groei en ontwikkeling van de danser. Aan het begin van het Collegejaar maakt de Artistiek Leider een selectie van diverse docenten die binnen deze stijl gespecialiseerd zijn.
Daarnaast is er een Artistiek Coördinator die de organisatie van de gehele College op zich neemt, de verschillende onderdelen op elkaar afstemt om zo de verbinding tussen de verschillende stijlen te waarborgen. Deze coördinator is onder andere verantwoordelijk voor het Collegerooster en de lesbezetting, en medeverantwoordelijk voor inhoud van het curriculum, kwaliteitsbewaking hiervan en het ondersteunen van de Artistiek Leiders.

Kom jij auditie doen voor de COLLEGE 2018-2019?

Wil jij een stapje verder met dans? Lijkt het je leuk om op hoog niveau te trainen en de verdieping in te gaan? Dan is de Touchée College wellicht iets voor jou? En auditie doen is echt helemaal niet eng! We maken er een leuke les van in verschillende stijlen en kijken mee om te zien of er een juiste match is. Het is in ieder geval een leuke, leerzame en sportieve ervaring!

 

De eerstvolgende auditie is op 8 september 2018.

 

Kids 8-12 jaar |  All Styles | Helaas, deze auditie is wegens te weinig aanmeldingen, komen te vervallen

 

12-15 jaar & 16+ | 15:30-18:00u | Afro/Modern/Urban

 

Inschrijven kan nu via de inschrijf pagina!

 

Deelname bedraagt €10,-

Info start seizoen

Klik op onderstaande buttons om de brieven met alle info over de start van het seizoen 2018-2019 te lezen.

Brief aan huidige College leden
Brief nieuwe College leden

ROOSTER

10:00 – 12:00 All Styles (8-12 jaar)

FUNdamental KIDS

Patrick

10:00 – 12:00 Afro (12-15 jaar)

WOA 1

Precious

12:00 – 14:00 Urban (12-15 jaar)

URBAN FABRIQUE 1

Sigourney

12:00 – 14:00 Afro (16 jaar en ouder)

WOA 2

Precious

14:00 – 16:00 Urban (16 jaar en ouder)

URBAN FABRIQUE 2

Sigourney

14:00 – 16:00 Modern (12 jaar en ouder)

Modern Lifestyle

Afra

PRIJZEN 2018-2019

8-12 jaar (All Styles) €46,-
12-15 jaar €52,50
16 jaar en ouder €52,50

AANKOMENDE BELANGRIJKE DATA 2018

8 september 2018 Auditie College
9 september 2018 Eerste les seizoen 2018-2019

Touchée College echt iets voor jou? Meld je dan snel aan voor de eerstvolgende auditie op zaterdag 8 september 2018!

Volgende auditie:

8 september 2018 (zie tijden bovenaan deze pagina)