Joana

Borges

Docent

Joana Borges is een Portugese danseres die Modern les geeft bij Touchée sinds januari 2018.

In haar lessen zoekt Joana altijd, via de techniek van moderne dans, naar verschillende kwaliteiten van beweging en nieuwe uitdrukkingen die aanwezig zijn in de hedendaagse dans (contemporary dance). “Mijn doel is dat studenten de techniek leren en gebruiken zonder erbij na te denken, te genieten van dans, en te begrijpen dat dans een wereld van oneindige mogelijkheden is. Elke beweging en elk lichaam telt iets. ”

Na haar dansopleiding te hebben afgerond aan de Escola Superior de Dança – IPL, Portugal (2008), en een Erasmusprogramma aan de Fontys Dansacademie in Tilburg (2008), zocht ze een professionele opleiding in Compagnia Zappalà Danza in Catania, Italië (2010). Ze was dol op het ontwikkelen van haar kennis van dans. Ze studeerde Communicatie en Kunsten (2012) om via haar thesis over de “Intentie en functie van het symbolische gebaar in de dans” te schrijven.

Ze heeft gewerkt en getraind met verschillende choreografen en ze heeft ook gewerkt met Flowmotion Dance Company in Wenen, Oostenrijk en met Companhia DançArte in Palmela, Portugal.